DepositPhotos platí i za nahrání fotografií a ilustrací, nyní ale už pouze "vyjímečným" autorům

28.02.2010 00:00

Původní článek o fotobance DepositPhotos musím bohužel doplnit. V poslední době už tato mikrofotobanka přestala vyplácet autorům peníze za schválené fotografie, resp. do tohoto programu zařazuje pouze "vyjímečné" autory. A podle zpráv z diskusních fór je nyní laťka nastavena opravdu vysoko. Pro fotografy tak ztrácí fotobanka značnou část své atraktivity.

Původní text:

Začínající fotobanka DepositPhotos má pro fotografy velmi zajímavý počáteční bonus: za každou nahranou a schválenou fotografii a ilustraci vyplatí autorovi 0,20 USD, a to až do celkové výše 100 USD (500 fotografií)! Jen za překlopení svého portfolia z jiné fotobanky nebo nahrání svých kvalitních fotografií tak můžete získat velmi slušné peníze. Jedinou podmínkou je ponechání fotografií a ilustrací ve fotobance po dobu minimálně 6 měsíců.

Program sice není podle oficiálních pravidel určen každému, nicméně zatím dle komentářů na diskusních fórech do něj zahrnuje fotobanka v podstatě každého. Je jasné, že se jedná o způsob nalákání autorů a vybudování databáze a takto zajímavý program nebude trvat věčně, ale byla by škoda jej nevyužít. O zařazení do programu se dozvíte tak, že po schválení pěti vstupních fotografií (něco podobného jako vstupní "desítka" na Shutterstocku) se aktivuje tlačítko v záložce "Promotion" a současně přijde oznámení na zadanou emailovou adresu.

Podle diskusních fór se sice jedná o začínající mikrofotobanku, ale nějaké klienty asi má a fotografie se občas i prodají. Důvodem je zřejmě atraktivní program pro kupující, v rámci kterého mohou tito stahovat část fotografií zdarma. Z osobní zkušenosti zajímavé prodeje zatím potvrdit nemohu, ale věřím, že se to změní.

Budu rád, pokud pro registraci použijete následující odkaz (malá odměna za sdílení informací na tomto webu, kde doufám lze najít užitečné články k problematice MFB):

Registrace DepositPhotos

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.